· 

De Efteling

Een saaie woensdag eind maart: geen regen maar ook geen fleurige dag. Wat nu te doen met twee kinderen? Ik bedacht me dat ik nog zegels had van de Albert Heijn Efteling actie: 10 euro korting voor een volwassene en kinderen betalen pas vanaf 4 jaar, maar dan ook meteen het volle pond. Dit was eigenlijk het perfecte moment om te gaan! Quirijn nog net geen vier jaar dus nog niet naar school en dus niet afhankelijk van weekenden en vakantie wanneer het bij dit soort parken druk is en hij hoeft nog niet te betalen. Ik had eigenlijk geen idee hoe geschikt het park is voor een dik anderhalfjarige en een bijnavierjarige, dus mocht ik na een uurtje besluiten om toch weer te vertrekken dan had ik slechts 27 euro entree betaald voor drie personen! Ik was er als tiener wel regelmatig geweest maar bekeek het park toen toch met ander ogen dan nu. Het blijkt juist uitermate geschikt voor kinderen van die leeftijd! We kwamen tijd te kort. Hebben nog niet alles kunnen doen wat voor hen leuk was om te zien of doen. In de stoomtrein door het park, met open mond in Carnaval Festival, het sprookjesbos, een boottochtje over de vijver, een ritjes door lavenland in de monorail, oneindig veel ritjes in de nostalgische draaimolens. Zelfs in de speeltuin van het park hadden we ons makkelijk een hele middag kunnen vermaken! Ga dus vooral naar de Efteling voordat je kinderen vier jaar zijn.

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.