· 

Kinderparade

Zelf ben ik al jaren niet meer op de Parade geweest. Te druk, te duur, te hysterisch vond ik nadat ik kennis had gemaakt met het toen nog rustige alternatief: het Over het IJ-festival. Maar van vriendinnen hoorde ik altijd enthousiaste verhalen over de Kinderparade dus een goeie reden om toch weer eens het festivalterrein te betreden. Samen met Quirijn en Philipa en een vriend met een zoontje van bijna vier. Voordeel van de Kinderparade is dat je zonder entree te betalen naar binnen mag. Dat voelt al iets vriendelijker. De mannen verheugen zich op een ritje in de draaimolen. Ik heb Philipa gelukkig als smoes om niet mee te hoeven, want ik vind dit soort dingen enig maar mijn maag is het daar helaas altijd minder mee eens. In de stille disco maken we een voorstelling mee over piraten. We drinken een Iers biertje in een Pipo-wagen die is omgebouwd tot kroeg en eten een ijsje van professor Grunschnabel en iedereen is chill. Misschien had ik dat altijd al moeten doen: tussen de blije kinderen in plaats van me in de rosédrinkende menigte te mengen.