· 

Uitmarkt

Quirijn zingt altijd mooie liedjes die wij niet kennen. Die leert hij school of in de tijd dat hij nog op de crèche zat van de crècheleidsters. Zo zong hij een paar jaar geleden liedjes over een zogenaamd dierendorpje. In het programma van de Uitmarkt van 2016 zag ik dat actrice/presentatrice en blijkbaar kinderboekenschrijfster Kim-Lian van der Meij optrad met haar liedjesprogramma. We hadden een ontzettend leuke middag op het Museumplein met de kindjes. Dus toen de Uitmarkt dit jaar in zicht kwam, bestudeerde ik het programma en ontdekte ik een optreden van Dirk Scheele. Ook die liedjes zijn bij Quirijn wel bekend. Dit jaar was de Uitmarkt niet op het Museumplein en verspreid over andere plekken in de stad maar alles bij elkaar rondom het Oosterdokseiland. De bakfiets parkeren we voor de OBA, waar een hele boekenmarkt opgebouwd wordt. We wandelen over de brug naar NEMO, waar je voor de gelegenheid vandaag gratis naar binnen mag. Het krioelt er al van de ontdekkende kinderen en we doen ook een paar proefjes. Tijd om naar Dirk te gaan kijken. Het podium is een beetje onhandig gelegen op de kade naast NEMO. Het publiek kan op de trappen ertegenover plaatsnemen, maar het is druk dus er zitten ook mensen op de straat ertussen. Blijkbaar wordt er her en der nog opgebouwd dus af en toe moeten we onze benen intrekken voor vrachtwagens die heen en weer rijden met spullen. Dat vind ik toch een beetje onverwacht gezien alle op menigtes inrijdende vrachtwagens op drukke plekken van de afgelopen tijd, maar gelukkig wordt alles goed in de gaten gehouden, terwijl Dirk er vrolijk op los speelt en zingt. Taartjes van matzes maken bij het stand van het Joods Historisch Museum en weer terug naar de bakfiets waar Zwitserse toeristen beschaafd vragen of ze alsjeblieft een foto mogen maken van het typisch Hollandse tafereel van twee blonde, stroopwafeletende kinderen voorin de bakfiets bij hun moeder. Ze zwaaien als ware Uitmarktartiesten. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.