· 

Het Scheepvaartmuseum

De school is vandaag dicht vanwege een staking. En daar wordt slim op ingespeeld. Zo kun je vandaag gratis naar het Scheepvaartmuseum. Stond altijd al op mijn lijstje sinds ik daar met de Museumnacht al een paar keer was geweest, maar ik vroeg me af of het al de moeite waard was met de kinderen. Er is maar één manier om daar achter te komen! Het regent dus we pakken de tram naar het station en nemen daar de bus naar het museum. In de bus zitten we tegenover een medewerkster die ons de tip geeft niet uit te stappen bij de halte voor het Scheepvaartmuseum maar eentje verder te gaan omdat je daar veiliger kunt oversteken. Ik volg haar advies op en ontdek dat die halte ook pal voor het museum is. De buggy geef ik af bij een speciale balie in de grote centrale hal met het indrukwekkende glazen plafond. De jassen brengen we beneden naar de gardrobe van de catacomben van het gebouw. We wandelen het hele museum door en gaan zelfs in de experience waarbij je in een soort 3-d-ervaring door de haven wordt meegenomen. Philipa vindt het enigszins spannend maar zodra ze doorheeft dat er vooral heel veel te zien is, ontspant ze. Na een korte pauze in het restaurant waar ze lekker in de weer zijn met kleurplaten, trekken we onze jassen weer aan om het VOC-schip te bekijken en de minstens zo indrukwekkende Koningssloep. In de museumwinkel kopen we tot besluit nog een mooie oude stadskaart van Amsterdam voor Joris’ verjaardag volgende week. Ook als we wel hadden moeten betalen, was dit bezoek het geld meer dan waard. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.