· 

Rondom de Kalverstraat

De Kalverstraat is sowieso sinds tijden een plek die je liever mijdt en helemaal met een kind! Maar soms heb ik toch van die expedities naar winkels die daar zitten en nu neem ik op zo’n expeditie ook Quirijn mee. Ik parkeer mijn fiets meestal in de steeg vlakbij het Amsterdam museum. Ik besluit met hem door de galerij van het museum te lopen. Als kind was ik zelf altijd ernstig onder de indruk van de reus Goliath die daar opgesteld stond. En dat is hij ook! Maar hij kijkt ook met aandacht naar de schilderijen die hier te zien zijn. We lopen de galerij uit rechtsaf de stille Begijnhof op. Het liefst zou ik hem ook even mee naar binnen willen nemen in de Alledagkerk, waar mijn ouders mij vroeger altijd mee naartoe namen. Die is dicht helaas, maar we ontdekken dat de Katholieke kapel ertegenover wel open is. Quirijn is onder de indruk van de pracht en praal en in stilte steken we samen twee kaarsjes op voor opa en oma. Daarna lopen we via de galerij van het Amsterdam museum naar de Kalverstraat en nog even naar het paleis op de Dam dat ook indruk maakt. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.