Het Muizenhuis: winkel en werkplaats

Het begon allemaal met een burnout, een jeugdboek over muizen en een bananendoos. Dat resulteerde in een muizenhuis van maar liefst twee meter breed en drie meter hoog. Dat gigantische muizencomplex stond tijden in de woonkamer van de maakster Karina Schaapman en fungeerde als decor voor de kinderboekenhit Het muizenhuis die inmiddels al een heleboel opvolgers heeft gekregen en in heel veel talen is verschenen. Inmiddels is haar project uitgegroeid tot een familiebedrijf. Het eerste muizenhuis is in de Openbare Bibliotheek op het Oosterdokseiland te bewonderen en sinds kort kun je de nieuwe decors bekijken in de winkel en de werkplaats in de Jordaan. Natuurlijk zijn daar ook alle boeken en alle andere Muizenhuismerchandise te verkrijgen, zoals de hoofdpersonen uit het boek: de muisjes Sam en Julia.

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.