· 

Kerstshow tuincentrum Osdorp

Nadat Sinterklaas het land uit was, had ik ineens een sterkte behoefte om me volledig te storten op het hele kerstgebeuren. Ik kreeg deze tip van een moeder van school. Ze was er geweest en mompelde iets van een skiliftje waar ze niet in was geweest met haar kinderen. Ik kon me er niets bij voorstellen: een skilift in een tuincentrum?? Maar het is echt waar: in Osdorp kun je gewoon in een skigondel stappen, eentje die voorheen over de besneeuwde bergtoppen van het Franse Les Gets zweefde. Dit keer hoef je eens niet diep in de buidel te tasten voor een skipas om over een winters skidorp uit te kunnen. Voor 50 cent per persoon mag je instappen en een rondje maken. Ik kon tijdens de rit alleen maar denken aan al die manuren die in het opbouwen van dit gigantische kerstdorp moeten zitten! Ik kwam er zó van in kerststemming dat ik spontaan voor het eerst in mijn leven al op 6 december een kerstboom kocht! En dan ook nog een bewegende ijsbeer én een ontmoeting met de échte Kerstman (met Amsterdams accent) en een oliebollenkraam: deze feestdagen kunnen niet meer stuk.