· 

Candy castle

Eigenlijk had ik dit uitje heel lang voor me uitgeschoven, gewoon: omdat ik er een bepaald beeld bij had. Ergens was ik er best een beetje trots op dat ik kon zeggen dat ik nog nooit in een indoor speelparadijs als Tun Fun of Candy Castle was geweest.Speelparadijs? Ik stelde me eerder een soort hel voor met ontelbaar veel krijsende kinderen plakkend van de ranja en snoepjes in de ballenbak. Ok, toegegeven: op die ene keer na dan toen ik met mijn zus met Quirijn die net twee was naar Ballorig in Hoogezand ben geweest. Maar dat was lekker rustig, want op een ochtend van een doordeweekse niet-vakantiedag. We waren de enigen samen met een andere moeder met een rustig meisje. Nu was het kerstvakantie en had ik alle voorstellingen die er te zien waren wel zo’n beetje gezien. Bovendien waren we vandaag met z’n drietjes en niet alle uitjes die ik met Quirijn doe zijn even leuk en geschikt met Philipa van twee erbij. Dus het moest iets zijn wat we alle drie leuk zouden kunnen vinden. Vroeg gaan leek me de beste optie. En zo zaten we om 9:00 uur op de fiets om rond 9:15 uur als een van de eersten onze entree te maken in Het Speelparadijs. Candy castle doet z’n naam in alle mogelijke uitleggen eer aan! Het gebouw vond ik verrassend. Verscholen in een wijk waar ik nog nooit geweest was en waar ik zeker niet zo’n gebeuren zou verwachten, parkeerden we voor een ontzagwekkende kerk. Achter de grote deuren gaat een heus kinderparadijs schuil. Bijna alsof je in de fabriek van Willy Wonka beland bent. Het speelgedeelte is niet te overzien vanaf de voorkant en gaat helemaal tot achterin de kerk en in de hoogte door en aan de voorkant is een ruim zitgedeelte voor ouders. De bar is indrukwekkend. Je kunt er zelfs ontbijten, lunchen en dineren voor heel redelijke prijzen. Voor 5 euro krijg je een enorme kan met limonade. Achterin is nog een gedeelte voor dreumesen. Eigenlijk de categorie waar Philipa nog binnen valt, maar ik kan haar met geen mogelijkheid verkopen dat zij zich niet mag storten in het walhalla waar ik haar zojuist kennis mee heb laten maken. En aangezien het toch heel rustig is, kan ze zich uitleven. Achterin de kelder is nog een soort arcadegebeuren en een minikartbaan en allemaal themakamers die af te huren zijn voor kinderfeestjes. Boven is nog een trampolinegedeelte, maar daar komen we in die paar uur dat we daar verblijven niet eens aan toe. Slim, ze geven een spaarkaart. Bij tien keer entree betalen (8 euro per kind, ouders gratis mee naar binnen) is de tiende keer gratis. Als je je erop instelt dus prima vol te houden dit indoor speelparadijs. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.