· 

Kerstcircus Zanzara

Iedere vakantie probeer ik ook een dag vrij te plannen om leuke dingen te doen met Quirijn alleen. Ik heb een circustent zien staan bij het Westerpark en ik check online of er nog kaartjes zijn deze kerstvakantie. Bij een circus heb ik toch altijd het beeld van een flauwe clown, zielige dieren en iets te dikke spreekstalmeester. Maar als we de tent betreden, krijg ik meteen het idee dat circus Zanzara van een andere orde is. Aan de bar verkopen ze biologische appelsap en verantwoorde reepjes en de aankleding van de tent geeft meer een Parade-sfeer. In de piste is het decor te zien van een Spaans dorpje en de artiesten staan al opgesteld in het decor. Het is gezellig druk op deze donderdagmiddag, dus we worden meerdere keren gevraagd om nog een beetje bij elkaar te kruipen zodat iedereen naar binnen en zitten kan. De voorstelling bestaat anders dan gebruikelijk niet uit losse acts van verschillende artiesten, maar iedereen is tijdens de voorstelling bijna de hele tijd in de piste. Er staan zelfs drie generaties in dit circus. Het enthousiasme spat ervan bij deze theatrale circusvoorstelling over een ouder echtpaar dat op vakantie in een klein Spaans dorpje verblijft en daar kennismaakt met de bonte dorpsbewoners. De acrobaten en muzikanten staan in de pauze zelf suikerspinnen te draaien en popcorn te verkopen in de suikerspinnenkraam. De wc’s buiten in houten huisjes moet je doortrekken door een hand zaagsel achter je behoefte aan te strooien. Alles is charmant aan dit circus. Ik ben bijna een beetje jaloers op Quirijn: zo’n eerste circusbeleving had ik als kind ook wel willen hebben!

 

 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0