· 

Vlaggenlijn

Ik ben dol op knutselen, heb er alleen niet zo'n talent voor. Sinds ik kinderen heb, is dat al een paar keer pijnlijk duidelijk geworden. De knutselwerkjes die ik met ze probeer te maken, zijn nou niet bepaald tentoonstellingswaardig. Stylen was tot kort geleden ook niet echt mijn ding. Toen ik nog alleen woonde, prijkte het huilende zigeunerjongetje aan de muur naast een barok zwarte Xenos-spiegel. Sinds de verbouwing en verhuizing heb ik er helemaal lol ingekregen om het huis smaakvol in te richten en dat lukt best goed voor mijn doen al zeg ik het zelf. Voor de kamer van mijn dochter Philipa zocht ik nog iets moois om haar grote lege muur een beetje te breken. Op Quirijn's kamer was me dat heel goed gelukt met een vlaggenlijntje met zwarte vlaggetjes die je met krijtjes kunt beschrijven. Leuk bedacht en gemaakt door de designers bij HEMA. Voor Philipa's kamer had ik online wel gekeken maar óf ze waren niet in de kleuren van haar kamertje óf te kostbaar. Dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Op een avond na het voorlezen aan Quirijn keek ik nog eens goed naar zijn vlaggenlijntje en ik besloot dat dit ontwerp te doen moest zijn. Bij de supermarkt kocht ik touw en toevallig vond ik in de knutselbak de juiste kleuren pasteltinten blauw, geel en roze. Die kleuren hadden de laadjes van het make up-tafeltje dat ooit op de zolder van ons vorige huis achter was gebleven en die nu de basis vormden voor haar kamer. De vlaggenlijn is zo eenvoudig dat ik ook al een keer een variatie heb gemaakt voor de verjaardag van mijn schoonmoeder. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0