· 

Suikertantescafé

Toen we verhuisden van Oud-West naar de Hoofddorpplein vond ik het heel spijtig dat ik afscheid moest nemen van één van mijn favoriete hangouts met de kinderen: het Suikertantescafé in buurthuis De Havelaar. Bij toeval een keertje ontdekt bij een rondje door de buurt en een bezoek aan de tegenovergelegen kinderboerderij Zimmerhoeve. Bij de suikertantes kunnen kinderen alles doen waar ze zin hebben: er staan bakkenvol speelgoed, verkleedkleren, spelletjes. Er zijn knutselspullen en kinderen kunnen zelf koekjes, broodjes of pizza bakken. De suikertantes serveren de heerlijkste dingen: koffie, thee, soepjes, broodjes, tosties en overheerlijke taarten en je kunt er ook heel goed blijven hangen voor een borrel en sinds kort ook voor een avondmaaltijd. Je kunt er ook je kinderfeestje vieren. Je betaalt 35 euro voor de locatie en ze kunnen ook de verjaardagstaart verzorgen, tegen betaling uiteraard. Je wordt volledig in de watten gelegd en als je probeert zelf ook maar één ding op te ruimen, dan krijg je te horen dat dit niet de bedoeling is, maar dat je alleen maar hoeft te genieten. Tegen betaling kun je het feestje helemaal compleet maken met een schminkpartij. Ik was natuurlijk best bereid om een stukje te fietsen voor deze relaxte hangout, maar dat hoeft niet eens. Vlak voor onze verhuizing openden de Suikertantes nog een locatie in De Tulp aan de Posjeskade. Regelmatig organiseren ze ook nog eens allerlei activiteiten zoals knutselmiddagen en kerstdiners.

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.