· 

De IJ-kantine

Afgelopen zomer zijn we na een flinke verbouwing (alleen de buitenmuren bleven overeind) in ons nieuwe huis getrokken. Heel langzaamaan hebben we alle ruimtes ingericht. De afgelopen maanden hebben we een boel vondsten het huis ingesleept: van een dressoir van Marktplaats tot een vintage poef en jaren dertig spiegel van Das gaaf aan de Koninginneweg en een buffetkast van Van Dijk & Co in Noord. En dat werkt best verslavend want nu ga ik regelmatig terug op zoek naar meer pareltjes. Vaak wel met een specifiek doel. Zo was ik vandaag op zoek naar een mooie stoel voor bij een werkhoek in de logeerkamer. In Noord is het goed vintage struinen bij Van Dijk & Co en het tegenovergelegen Neef Louis. Daar raakte ik op slag verliefd op een Gispen stoel met armleuningen, nieuw bekleed met grof donkergroen corduroy. Maar vanwege de prijs besloot ik er tijdens een koffietje nog even goed over na te denken. De IJ-kantine is de perfecte plek: Philipa is dol op bootjes kijken en er is een leuke afgesloten speelhoek en het was er op deze dinsdagochtend ook nog eens lekker rustig. En bij een speelhoek verwacht je ook een verschoonmogelijkheid. Daar moet je alleen wel even naar vragen. Bij navraag blijkt: met de lift naar de tweede verdieping en daar is een badkamer compleet met douche, invalidentoilet en verschoonplek. We zijn niet al te lang gebleven, want de groene stoel lonkte. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.