· 

Buurman & Buurman

Helden

Helden zijn universeel: met een jongen en meisje in huis kunnen we niet om Elsa, Anna, Spiderman, Cars, My little pony en Peppa Pig heen. Maar de leukste helden zijn toch wel Buurman & Buurman, die al meegaan van voor onze eigen kindertijd. Een tijd geleden heeft Quirijn ze al eens ontmoet toen er ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Tsjechische Pat en Mat een boek gepresenteerd werd in het Aviodrome in Lelystad. We hebben toen de bedenker van de buurmannen ontmoet. Vandaag zien we ze in theater De Meervaart in Osdorp samen met een vriendin en haar eveneens vier jaar oude zoontje.

 

Dynamiet

Dit keer geen mannen in een Buurman & Buurman-pak maar échte mannen in een rode en gele trui. Je hoopt toch een beetje op de vertrouwde stemmen uit de Nederlandse versie ingesproken door Kees Prins en Siem van Leeuwen. Gek genoeg vergeet ik dat toch gauw, want ze zijn echt vermakelijk voor jong en oud. De voorstelling duurt ongeveer een uur. De zaal zit afgeladen vol op deze koude voorjaarsvakantiedag. Pat en Mat moeten een stel mollen zien te bestrijden en dat doen ze natuurlijk met een hoop ingenieuze plannen die niet allemaal even ingenieus blijken te zijn. Het decor is indrukwekkend: een groot huis dat door de mannen op allerlei manieren bewogen kan worden. Mooie toevoeging zijn ook de liedjes die geschreven zijn door niemand minder dan Ivo de Wijs. En de stunts die ze uithalen met dynamiet, een echte brommer, rondvliegende mollen en heel veel rook, doen de mannetjes op onze schoot hard en intens schaterlachen. A je to!

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Suus (woensdag, 28 februari 2018 21:35)


    Blijde mannetjes = blijde mama’s