· 

MiniMarkt

Luxe

10:37 uur en ik ben nog steeds alleen met Philipa bij de Kleine Parade in de Pijp, wachtend op twee vriendinnen die doorgaans toch altijd heel erg op tijd zijn en we hadden om 10:30 uur afgesproken. Toch maar even een appje. Ze zitten alletwee al bij MiniMarkt aan de Beethovenstraat. Als ik de inhoud van de app goed onthouden had, had ik kunnen weten dat we daar uiteindelijk hadden afgesproken. Gelukkig ben ik op de fiets en binnen tien minuten bij Minimarkt. Tja... we hebben nou eenmaal de luxe dat er zoveel van dit soort kindercafeetjes zijn waar we af kunnen spreken, dat dit soort misverstanden überhaupt mogelijk zijn. Natuurlijk zijn we op deze woensdagochtend niet de enigen bij MiniMarkt. Ik ben zelfs niet de enige moeder met een Philipa! Achter ons hoor ik een moeder háár Philipa roepen. 

 

Verleidingen

MiniMarkt is een plek van verleidingen. Voor ouders én kinderen. De grootste verleidingen voor mij staan op de bar: de overheerlijkste taarten en cakes. Ok, die worteltaart met een heerlijke laag crème erbovenop kunnen we niet weerstaan. Die andere verleiding kunnen we met moeite weerstaan: achterin is een enorme cadeau- en kledingwinkel met de leukste en mooiste dingen. De ruimtes zijn niet van elkaar gescheiden en daarom ziet Philipa het als een heerlijk verlengstuk van de speelruimte. Ik snap haar wel: één groot paradijs al die pastelkleurige spulletjes bij elkaar. Ik probeer me met denkbeeldige oogkleppen op door die winkel te bewegen wanneer we er wel door moeten om naar het toilet te gaan om haar te verschonen. Langs de stoel van de kinderkapper, die op woensdag, vrijdag en zaterdag aanwezig is. 

 

Scharrelen om de spoorbaan

Ook voor heel kleine kindjes is de speelruimte erg geschikt. Naast de koffietafel staat een grote lage speeltafel met een enorme treinbaan erop waar heel wat kleintjes om heen staan te scharrelen.

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0