· 

Heidezicht Bussum

Heidehotspot

De leraren hebben wel een bijzonder mooie dag uitgekozen om te staken, want het is een prachtig zonnige dag. We rijden met z'n drietjes naar Bussum waar we hebben afgesproken met een vriendin en haar zeven weken oude zoontje die naar het Gooi zijn verhuisd. Volgens mijn telefoon zijn we bijna bij de afgesproken plek: Heidezicht. De foto's op de site die ik van te voren gecheckt had, deden natuurlijk een uitgestrekte heide vermoeden. Ik heb het nu eerder het idee dat ik nog midden in een woonwijk rijd. Maar aan het einde van de straat ligt inderdaad een prachtig heidelandschap met een ruime parkeerplaats naast een grote speeltuin en een net heropend café-restaurant: een strak nieuw ogend gebouw met veel glas en een rieten dak. Als ik mijn auto parkeer worden er horden kinderen uitgeladen om uitgelaten te worden met ballen onder de arm, moeders met grote shoppers en picknickkleden. Blijkbaar is dit een populaire hotspot en dat kan ik me goed voorstellen!

 

Zonnig paviljoen

De speeltuin is heel uitgestrekt met houten speelhuisjes, een flinke kabelbaan, houten klimtoestellen, een klimtoren, een klimmuur en ook nog genoeg bomen om in te klimmen. Er is ook nog een hertenkamp met herten én kangoeroes. Ook al doet de zon nog zo haar best, het paviljoen tussen de speeltuin en de heide lonkt.  Het paviljoen is een jaar dicht geweest en is sinds een maand weer open. De inrichting is straks en clean, op een fijne manier. Op de bar lonken heerlijke taartjes en cakes. Quirijn wordt er als een magneet naartoe getrokken en drinkt z'n Fristi alleen aan de bar als een vrachtwagenchauffeur z'n koffie op doorreis. We houden het nu bij latte en limonade maar lunchen, borrelen en dineren lijken hier ook heel aantrekkelijk. Ruim keus voor de kinderen, ook een boel gezonde dingen. 

 

Sporten op de hei

Achter glas loopt de temperatuur behoorlijk op aan de kant van de heide, waar de vriendin tijdens haar zwangerschap en na haar bevalling in het weekend ook aan Mom in balance doet, zoals ze bij kind nummer 1 nog in Amsterdam gewend was te doen. Na het sporten is het terras ook zonder kinderen natuurlijk bijzonder aanlokkelijk. Het voelt alsof iedereen die hier nu is binnen én buiten, ernaar gesnakt heeft om weer zo'n dag als vandaag hier te beleven. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0