· 

FC Hyena

Nog geen lente

Deze week leek de lente voorgoed aangebroken maar dit weekend krijgen we toch ineens een staartje straffe winter. De temperatuur ligt rond het vriespunt met een gevoelstemperatuur daar nog ver onder. Onze neefjes zijn er een weekendje en de kleinste slaapt nog 's middags dus ik heb bedacht om met Quirijn en mijn oudste neefje naar het marionettentheater te gaan, maar de mannen hebben een ander plan: de bioscoop. Het aanbod deze middag is niet bijster groot. Een aantal films hebben ze al gezien en de rest is niet geschikt voor bijna-vijfjarigen. In de filmladder zie ik dat Bob de Bouwer draait in FC Hyena in Amsterdam Noord.

 

Boutique cinema

Na een avontuur op de bakfiets naar EYE een paar weken geleden bij dezelfde weersomstandigheden kies ik er dit keer voor om de auto te pakken. De boutique cinema blijkt in het rijtje naast Hotel de Goudfazant te liggen, aan het IJ. We komen in een grote, kleurrijke ruimte terecht. Geen rijen bij de kassa of automaten waar je zelf je ticket kunt kopen en counters vol popcorn en chips, maar een bar met zelfgebakken taartjes en een vriendelijke jongen achter een ouderwets loket. We zijn lekker op tijd, dus de jongens kunnen nog even spelen. Ik kan me heel goed voorstellen dat we hier een keertje terugkomen om te borrelen of lunchen, want er is genoeg te spelen en er is lekker veel ruimte. 

 

Huiskamerbioscoop

Er zijn twee filmzalen. Bob de Bouwer draait om 13:15 uur in Zaal 2. We hebben geluk: we zijn de enige bezoekers. Geen rode pluchen stoelen hier maar rijen oranje tweezitsbanken met gescheiden van elkaar door een soort armleuningblokken en met kussentjes. Het voelt als een grote huiskamer. Na één voorfilmpje begint de film  meteen. Na de film zie ik op het toilet een poster hangen van Hyena Scream: een concept dat blijkbaar overgewaaid is uit Scandinavië, waarbij je je kind jonger dat een jaar mee kunt nemen naar de film. Gillen is niet erg, want als het goed is, ben je niet de enige met een baby. Je kunt in en uit lopen en hoeft dus geen oppas in te huren om zelf eindelijk weer eens een film te zien. De films die vertoond worden, zijn kennelijk bedoeld voor de ouders en niet zozeer voor de meegebrachte baby's. Als we de zaal uitlopen, komen de heerlijkste geuren op me af. Nóg een reden om eens terug te komen. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0