· 

Speeltuin Woestduinstraat

Veiliger, groener, netter 

In de vorige buurt hadden we het geluk dat we pal naast een speeltuin woonden waar als de zon zich liet zien ouders zich verzamelden rondom de glijbaan en trampolines  met glaasjes wijn en zakken borrelnootjes en soms bleven hangen met pizza's van de pizzeria die aan hetzelfde pleintje gevestigd is. Ook nu wonen we weer om de hoek bij een speeltuin, die in de Woestduinstraat. Op weg naar school lopen we er dwars doorheen om de vuilniszakken, glas, papier en plastic weg te brengen en op de terugweg naar huis blijven we er vaak hangen om even te spelen met vriendjes van school. De afgelopen weken werd er druk gewerkt aan de speeltuin om deze veiliger, groener en netter te maken. En vandaag is de officiële heropening van de speeltuin.

 

Ruimte voor kinderen

Ik kwam het bericht van de heropening toevallig tegen op Facebook en heb gelezen dat er voor koffie en thee wordt gezorgd door Caffènation en 63 graden Foodbar (tegenover de speeltuin), maar dat het fijn is als iedereen iets meeneemt. Op de valreep bakken we koekjes. Als we vlak voor elf uur aankomen is het er nog rustig. Niet zo gek, want het is ijzig koud. Gelukkig verzamelen zich toch steeds meer ouders en kinderen bij de Foodbar en als iedereen weer een beetje opgewarmd is, verzamelen we ons rondom stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuid Sebastiaan Capel die met het doorknippen van een lint de speeltuin zal openen. Terwijl de kinderen met z'n allen het groene lint straktrekken, licht Capel toe hoe belangrijk het is dat er voor kinderen genoeg ruimte is om op te groeien in de stad en dat een speeltuin als die in de Woestduinstraat daarom zo belangrijk is.

 

Kom maar op met die lente

Op het eerste gezicht lijkt de speeltuin misschien niet zo spectaculair met drie klimtoestellen en een schommel, maar het kan zóveel betekenen voor mensen met kinderen uit de buurt met een kleine of helemaal geen tuin. Deze zomer wordt het nog meer genieten nu er rondom de speeltuin een natuurlijke afscherming is gekomen van planten en heggen. Laat die lente nu maar komen! 

 

 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Suus (zondag, 18 maart 2018 21:11)

    Wat gezellig! Wij komen proef spelen als de zon weer schijnt!