· 

6 tips voor Pasen

Op zoek naar écht eieren

Het allerleukst is natuurlijk om op zoek te gaan naar échte eieren en dat kan het hele jaar rond in de Fruittuin van West. Let op: Eerste Paasdag zijn ze gesloten maar op Tweede Paasdag kun je in de tuin picknicken en voor wie het gouden ei vindt, ligt er een verrassing klaar.

Lammetjes knuffelen

Op Texel is op dit moment een ware geboortegolf aan de gang van duizenden lammetjes. Op de schapenboerderij van de familie Witte worden van maart tot en met oktober lammetjes geboren, omdat ze vijfentwintig verschillende soorten hebben. Als je geluk hebt, ben je getuige van een geboorte en je kunt altijd een lammetje vasthouden en knuffelen. Door het boottochtje naar Texel heb je zelfs als je maar voor één dagje gaat meteen een vakantiegevoel. Probeer er vooral vóór 11:30 uur te zijn, want dan kun je zien hoe boer Hans samen met zijn honden de schapen drijft. Een spectaculair schouwspel. 

Paaseitjesparadijs

Duizenden eitjes in achttien smaken, een ballenbak waar iedereen een duik in mag nemen: de HEMA paasei pop up shop is dé plek om helemaal in Paassferen te geraken. Haast je, want dit paaseitjesparadijs is nog maar tot en met Eerste Paasdag geopend. 

Eieren zoeken

Op heel veel verschillende plekken in en rondom de stad kun je de komende dagen eieren zoeken. Een heel bijzondere plek om dat te doen is Tuinpark Vredelust, een rustiek park met 103 tuinen met een grote diversiteit aan planten, dieren en bomen. Op zaterdag 31 kun je er eieren zoeken op het speelveld en broodjes eiersalade eten in alle rust. 

Eieren knutselen

Onze favoriete cadeautjeswinkel in de buurt organiseert regelmatig sympathieke knutselwedstrijd. Natuurlijk ook met Pasen. Je kunt in de winkel een ei van piepschuim ophalen om 'm zelf te versieren. Het mooiste ei wordt natuurlijk beloond met een prijs maar alle eieren krijgen de aandacht die ze verdienen, want die worden allemaal in de etalage van de winkel tentoongesteld. Snel zijn, want de inzending sluit dinsdag 27 maart. 

Pasen in Artis

Het hele weekend zijn er in Artis ook allerlei Paasactiviteiten. Er is een Paasspeurtocht, je kunt kuikentjes uit het ei zien komen in het Broedhuis en op Eerste en Tweede Paasdag kun je er ook genieten van een Paasontbijt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Suus (zaterdag, 24 maart 2018 14:19)

    Leuke tips! Vooral die van t paaseieren zoeken in tuinpark Vredelust ;-) see you there!

  • #2

    Suus (zaterdag, 24 maart 2018 14:20)

    Ps en naar de schapenboerderij op Texel gaan we ook graag mee. Misschien in de Mei vakantie?