Amstelpark

Follow my blog with Bloglovin

Floriadepark

Eindelijk lente! Van bibberen in een winterjas vorige week op het strand van Scheveningen naar zonder jas naar buiten en blote kinderbenen. Alsof er een zucht van opluchting door de hele stad gaat dat de lente eindelijk begonnen is, zo voelt het als we naar het Amstelpark fietsen. Dit park bestaat nog maar sinds 1972 toen het park werd aangelegd voor de tuinbouwtentoonstelling Floriade. Wat overbleef na die tentoonstelling was een groot en prachtig opgezet park dat je ook met een treintje kunt doorkruisen. Dan kom je langs alle bezienswaardigheden: het Rosarium, de paviljoens, de kunstwerken en kangoeroes en ook langs de grote speeltuin.

 

Alles bij elkaar

Die speeltuin is vandaag onze bestemming. Zo fijn om alles bij elkaar te hebben: een speeltuintje geschikt voor de echte kleintjes en enorme klimtoestellen voor als ze al iets groter zijn, een prachtig onderhouden kinderboerderij met struisvogels en ook nog een klein attractiepark met onder meer een draaimolen, treintje, bootjes en raceautootjes. Die attracties hebben natuurlijk de grootste magische aantrekkingskracht op de kindjes, maar met het beloofde bezoek aan het attractiepark in hun hoofd storten ze zich voordat het zover is toch vol passie op de touwbruggen, de kabelbaan en de enorm hoge glijbaan. Tussendoor komen ze steeds even op het picknickkleed opladen met krentenbollen en pakjes sap terwijl wij van de zon genieten. 

 

Evenementen

We moeten echt snel nog een keer terugkomen. Er is nog zoveel meer te ontdekken: een pannenkoek op het terras van pannenkoekencafé de Hop 2.0, een rondje met het treintje zoals we vorig jaar al een keer hebben gedaan, als ze wat groter zijn een keertje midgetgolfen. Ook leuk om een keertje terug te komen tijdens één van de vele evenementen die ook in het park worden georganiseerd zoals de pure markt, het restaurantfestival Taste, het foodtruckfestival Trek of de zomerconcerten. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0