· 

Speelboerderij Elsenhove

Groen natuurgebied

De perfecte dag voor een flinke fietstocht en lekker buiten zijn. Ik herinner me een tip van mijn schoonzusje: speelboerderij Elsenhove aan de rand van Amstelveen. Dik negen kilometer fietsen volgens google maps vanuit de Hoofddorppleinbuurt, dus dat is te doen. Na een fietstocht langs het Amsterdamse bos en door Amstelveen. Ingeklemd tussen de A9 en een paar andere drukke wegen, fiets ik ineens in een prachtig groen en rustig natuurgebied. Vanaf een dijkje zie ik de boerderij liggen en ik snap meteen waarom mijn schoonzusje met mijn neefjes vanuit Amsterdam-Zuid hier regelmatig naartoe fietste toen ze nog in Amsterdam woonden. Wat een fijne plek is dit en wat heerlijk dat wij 'm nu ook ontdekt hebben. 

 

Zelf ontdekken

Het leuke is dat kinderen alles hier zelf helemaal kunnen ontdekken omdat overal de schuurdeuren openstaan en alles toegankelijk lijkt: de koeien, de geiten en het kalfje, de parkieten, de ratten en de kuikens en nog veel meer. Philipa ontdekt op haar verkenningsronde dat er ook een speeltuin is, dus voordat ik de kans krijg om de rest van de speelboerderij te leren kennen, roetsjt ze al van de glijbaan. Er zijn allemaal verschillende speelgedeeltes voor kinderen van verschillende leeftijden. Al trekt Philipa zich daar heel weinig van aan en klimt ze met haar dik twee jaar ook op de hoogste klimtoestellen. Relaxt op het terras van het theehuis naast de speeltuin is er dus nog even niet bij. De koffie moet wachten tot een vriendin met haar zoontje van anderhalf ook arriveert. 

 

Zelf boer zijn

Na het klimmen en glijden en de muffins en rozijnen ontdekken we dat er nog zoveel meer te zien is op deze speelboerderij. Het is ook zo groot, dat je steeds weer verrast wordt. Achter de speeltuin ligt een prachtig houten veenhuis ingericht als educatieruimte en daarachter ligt een terrein waar je via verschillende bruggetjes kunt komen en een wandeling kunt maken met allerlei leuke tussenstops: het aaien van de geitjes, het draaien aan een grote zonnebloem die op zonneenergie werkt, de rondzwermende bijen op veilige afstand in hun bijenhotels, rondscharrelende kippen en grazende ezeltjes. Na nog een speelrondje in de speeltuin is het tijd om naar huis te gaan. Ook al zijn we hier bijna drie uur zoet geweest, we hebben nog niet alles gezien. Philipa was het liefst nog even gebleven. Die had haar plek helemaal gevonden op de historische tractor die hier niet als museumstuk tentoongesteld wordt achter een rood koordje maar waar kinderen gewoon lekker op mogen klauteren en zich even boer/in mogen wanen. 

 

 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0