· 

Snorrenkoekjes

Nieuw traktatietijdperk

Vijf jaar worden luidt een nieuw traktatietijdperk in. De tijd van uitdeelzakjes met doosjes rozijnen, een bellenblaas of mini-boekje van Kikker zijn voorbij! Quirijn mag voor het eerst trakteren op school. Dat geeft bij mij geloof ik meer stress dan bij hem. Natuurlijk komen er allerlei schrikbeelden uit de De Luizenmoeder naar boven. De afgelopen maanden heb ik al veel indrukwekkende baksels de klas in zien gaan.

 

Proeftraktatie

Ik heb een leuk recept in de Allerhande gezien. Snorren op een stokje bereid met gepofte tarwekorrels en marsmallows. Ik word helemaal blij bij de gedachte aan dertig kindjes die met een snorretje onder hun neus samen lol hebben in de klas. Voor de zekerheid besluit ik het recept eerst te proberen ruim voor het uitdeelmoment daar is! Echte keukenprinsessen draaien hun hand waarschijnlijk niet om voor dit recept maar ik kom best wat risicopuntjes tegen dus ik besluit te gaan voor een veiliger optie.

 

Snorren op een stokje

Het idee van de snorren op stokjes laten me niet los en dus poppen er het hele weekend ideetjes in me op voor alternatieven. Snorren van rijstwafel, ontbijtkoek, cake, papier, maar ik besluit dat koekjes het leukst, lekkerst en makkelijkst haalbaar zijn. Het was een paar uur werk, maar ik ben heel blij met het resultaat!

 

Dit heb je nodig:

  • een bakplaat
  • bakpapier
  • lange satéprikkers
  • 100 gram bruine basterdsuiker (als je ze minder bruin wilt, kun je ook witte suiker gebruiken)
  • 200 gram roomboter
  • 300 gram bloem
  • discostrooisel
  • snorrenvormpjes (van Wilton, besteld bij Bol.com)
  • een ei
  • een kwastje

Zo maak je de snorrenkoekjes:

 

  • Knip het bakpapier op het formaat van de binnenkant van de bakplaat en bekleed de bakplaat met het papier
  • Kluts een ei in een glas
  • Doe de suiker en bloem in een kom en voeg daar de boter in kleine blokjes aan toe
  • Kneed dit met je handen tot een mooie deegbal
  • Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het uit tot een plak met een dikte van 4 tot mm
  • Uitsteken met een snorrenvormpje
  • Leg de uitgestoken koekjes op de bakplaat
  • Verwarm de oven zo heet mogelijk voor
  • Druk voorzichtig de satéprikkers in de koekjes
  • Gebruik een klein beetje deeg om het stokje weg te werken
  • Besmeer de bovenkant van de koekjes met ei en zorg dat de naadjes rondom het stokje goed dicht zijn
  • Bestrooi de koekjes met de discodip
  • Bak de koekjes in de oven 14 minuten op 160 graden
  • Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze in een vaasje zet

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0