· 

Sprookjeswonderland

Weeroptimist

Ik ben een weeroptimist, dus ik ben selectief in wat ik wil geloven. Als buienradar enorm veel regen voorspelt, denk ik altijd dat het wel mee zal vallen. Maar als de voorspellingen wél gunstig uitvallen, kies ik ervoor om er blind op te vertrouwen. En zo belandden we dus in de meivakantie op een druilerige ochtend in Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Mét regenlaarzen en regenjassen, dat wel. Het is koud en nat maar ergens op de site van het park heb ik gelezen dat er ook genoeg te doen is bij slecht weer.

 

Dobberen in een lieveheersbeestje

We maken een rondje langs een paar sprookjeshuizen en maken een tochtje in een zelfbesturende oldtimer. Blijkbaar zijn de dobberbootjes waarbij kindjes in een rubberbootje in de vorm van een lieveheersbeestje door een smal grachtje varen razend populair, want ze krijgen er bij de kassa speciaal een kaartje voor waarmee ze één vaartje mogen maken. Kaartjes bijkopen kan. Dat het regent deert de kindjes totaal niet: ze zijn dolgelukkig dat ze nu zelf eens een heuse boot mogen besturen.

 

Zingende trollen en elfjes

Ik geloof nog steeds dat de regen wel zal overwaaien en besluit even op te warmen in één van de restaurantjes. Daarna kunnen we naar de voorstelling in het kasteel van prinses Violinde. De voorstelling wordt gespeeld door poppen en de kinderen kijken ademloos naar de dansende en zingende trollen, elfjes, beren, eekhoorns en de mooie prins en de lastige prinses die niets wil eten. Fijn verhaal dat thuis vast nog handig van pas zal komen als Philipa net als de prinses weer eens weigert iets te eten wat ze denkt niet te lusten. Ik krijg gelijk: als we uit de theaterzaal komen, is het droog en komt er een waterig zonnetje tevoorschijn. 

 

Grote speeltuin

Hoogste tijd dus om het sprookjesbos te verkennen. We wandelen langs de huisjes van Doornroosje, de wolf en de zeven geitjes, Sneeuwwitje en de dwergen, Pinokkio en andere sprookjesfiguren. Het charmante vind ik dat het verhaal van het ontstaan van het park ook op een aantal plekken terugkomt over hoe het begon met één man en één pop die hij had gemaakt en nu uitgegroeid is tot een authentiek sprookjespark met indrukwekkende bezoekersaantallen. Het leuke is dat er ook een kinderboerderij is met geiten en papegaaien en verderop zien we nog kangoeroes en lama's. Vooral de speeltuin vind ik indrukwekkend: een langgerekt terrein met allemaal verschillende speeltoestellen in het sprookjesthema en kermisachtige attracties die je door te duwen zelf kunt bedienen. Het is er zo heerlijk dat ik gewoon baal dat ik m'n zonnebril vergeten ben.

 

Lekker rustig

Het blijft de hele dag betrekkelijk rustig. Voor ons wel fijn, want omdat er nergens rijen zijn, gaan we gewoon twee keer met het treintje door het hele park en nog een keer in de zelfbesturende oldtimer. En nu we er toch zijn, rijden we nadat we het park verlaten nog een rondje door het prachtige Enkhuizen. Ik zie een bordje 'speeltuin'. We moeten dus zeker nog een keer terug om die speeltuin in het oude stadje te verkennen en gewoon lekker rond te lopen door de haven.

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0