· 

Festival Trek

Spontane uitjes

De leukste uitjes zijn toch meestal die uitjes die spontaan gebeuren. Zo belandden we drie jaar geleden een week voor Philipa's geboorte spontaan op een supergezellig foodtruckfestival. Ik had al verlof en haalde Joris uit zijn werk. We fietsten naar het Amstelpark om daar een wandeling te maken en ontdekten dat er een festival aan de gang was. Op die vrijdagavond was het er nog lekker rustig maar met mijn 37 weken kon ik tóch even doen alsof er helemaal niets aan de hand was en genieten van de zon, muziek en lekker eten. 

 

Polsbandjes en superjenga

Op deze zonovergoten zaterdag waarop we eigenlijk onderweg waren naar de Albert Heijn, zie ik toevallig op Instagram dat Joor's neef en zijn gezin bij Festival Trek zitten en laten we nou net in de buurt zijn! Binnen een kwartier staan we met een groot glas gin tonic tussen de foodtrucks. Heel even had ik op weg ernaartoe nog getwijfeld of het voor de kinderen wel leuk zou zijn. Die twijfel wordt bij de entree meteen weggenomen: we krijgen polsbandjes voor de kinderen waar we ons telefoonnummer op kunnen schrijven, mochten ze afdwalen. Ze zijn hier dus duidelijk berekend op mensen zoals wij. Bij de eerste de beste foodtruck waar we langs lopen, stort Quirijn zich vol overgave op een spel superjenga. Hij toont zich behoorlijk bedreven in het stapelen en laten balanceren van de houten blokken. 

 

Stille disco

We vinden een plekje om neer te strijken op een kleedje met de cocktails en fish and chips. De churroskar naast ons draait muziek uit onze jeugd waar de kindjes op dansen. Na de churros lopen we een nog een rondje. De kindjes willen dolgraag de vuurtoren in het midden van het festival beklimmen dus nemen we de smalle wenteltrap naar boven. Eenmaal beneden krijgen we een koptelefoon aangereikt en staan we met z'n allen te dansen in de stille disco. Heel even wanen we ons op de Parade of welk ander festival dan ook en dat voelt fijn. Langs de reuzenversie van vier op een rij, die de kinderen gelukkig niet in het vizier krijgen. Anders zouden we nooit thuiskomen. Absoluut geschikt dus met kinderen het foodtruckfestival Trek. Ik kan niet wachten tot we er weer spontaan belanden. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0