· 

Geertje's Hoeve

Kraamvisite

We gaan op kraamvisite bij vrienden in Vleuten. De kraamvrouw wil er, heel herkenbaar, hoognodig eventjes uit en stelt voor om samen ergens anders op kraamvisite te gaan. Bij de geitjes op Geertje's Hoeve op een paar kilometer rijden van hun huis. Mijn moeder heeft me altijd geleerd dat een kraamvisite nooit langer dan een half uur mag duren. Daar gaan we bij dit kraambezoek gruwelijk overheen, maar mijn moeder heeft gelukkig nooit een tijdslimiet gesteld voor een geitenkraambezoek. We zijn uren zoet bij deze geitenboerderij in Haarzuilens. 

 

Geitenmelkpannenkoeken

Bij aankomst weten de kindjes nauwelijks waar ze moeten beginnen. Het begint al bij de entree van het erf van de hoeve. Dat staat vol geparkeerd met kinderfietsjes in alle soorten en maten en tractoren. Het is lunchtijd dus we ploffen neer op het grote terras en worden blij van de prijslijst. Toch een verschil met Amsterdam. Hier kost een pannenkoek met stroop en poedersuiker een schappelijke 5 euro en een grote kan diksap 4 euro. De pannenkoeken zijn bereid met geitenmelk en op de kaart staan veel lekkernijen met geitenproducten. Als ik even naar binnen ga om te gaan plassen zie ik dat het hier vast ook goed toeven is wanneer het niet zo'n mooie zonnige en warme dag is als vandaag: een mooi ruim restaurant. 

 

Heel veel feestjes

Er gebeurt van alles op deze zaterdagmiddag op de hoeve. Philipa staat te kwijlen bij een roomwitte tule prinsessenjurk als ze een bruidspaar aan ziet komen. Op een ander terras is een verjaardag in volle gang. Maar het is hier zo ruim opgezet dat die feestjes elkaar en de rest van het zaterdagmiddagpubliek niet in de weg hoeven te zitten. De kindjes zien dat anderen kinderen de geitjes voorzien van melk en willen dus ook een flesje geven. Philipa is er heel lang mee onder de pannen, want ze geeft elk geitje slechts een klein slokje. 

 

Boerderijwinkel

Ze hebben ook ontdekt dat je op een ritje op een pony kunt maken dus ook dat kunnen we afvinken. Om de vitrine met geitenmelkijsjes kunnen we natuurlijk ook niet heen op zo'n zonovergoten zaterdag. Naast geitjes en pony's zijn er ook heel veel fijne speelplekken. Vooral de grote schuur die ingericht is voor kinderen om te klimmen en te glijden in het stro is in trek. Bij het verlaten van de hoeve kunnen we het toch niet laten om ook nog even een kijkje te nemen in de boerderijwinkel met een indrukwekkend aanbod: heel veel lekkere kazen, jam, noten, vlees en nog veel meer. We kunnen de verleiding niet weerstaan en nemen een paar smakelijke aandenkens mee naar huis. 

 

Kersenboomgaard

Aan de overkant van de weg stoppen we ook nog even bij kersenboomgaard De Themaat. De gigantisch grote kersen die eigenlijk bestemd waren om mee naar huis te nemen zijn binnen no time op dus nadat we heerlijk onder de kersenbomen hebben gezeten terwijl de kinderen zich op het grote springkussen uitleven, kopen we toch nog een pondje kersen om mee te nemen naar huis. Een dag met een gouden randje. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0