· 

Wendy's kinderkapsalon

Babylokjes als relikwie

Het duurde bijna twee jaar totdat het nodig was om Quirijn een knipbeurt te geven. Ik hoopte vurig op een donkerharig kindje met een volle haardos maar Quirijn had bij geboorte een kaal bolletje. Toen de tijd daar was om zijn babylokjes alleen nog uit zijn gezicht te houden met haarspeldjes, nam ik hem mee voor zijn eerste knipbeurt naar Wendy's kinderkapsalon in de Stadionbuurt. Het hoogblonde lokje van zijn babykrulletjes deed Wendy voor me als een relikwie in een zakje en dat draag ik nog steeds bij me in mijn portemonnee. Sindsdien zijn Quirijn en Philipa al door verschillende kappers geknipt, maar Wendy heeft kennelijk indruk gemaakt op Quirijn want hij vraagt me wanneer hij weer eens naar die kapper mag met die gave autostoelen. Op mij heeft die persoonlijke touch van Wendy vooral indruk gemaakt. 

 

Vlechtkunstwerken

Ik heb een afspraak gepland op Philipa's verjaardag en schat zo in dat zij die stoelen ook wel bijster interessant zal vinden en dus het liefst ook onder handen genomen wenst te worden. Ik vraag Wendy of ze ook nog tijd heeft om een mooie vlecht bij de jarige te maken. Zelf zou ik hoognodig een cursus vlechten moeten volgen, want ik kom niet verder dan een eenvoudig staartje of een rommelig knotje. Maar in Wendy heb ik het volste vertrouwen, want ik zie op Facebook altijd de meest indrukwekkende vlechtkunstwerken voorbij komen bij dametjes die apetrots haar salon verlaten. 

 

Geknipt worden tijdens het rijden

Er is behoorlijk wat veranderd sinds de vorige keer dat we in haar kapsalon waren. Er is een hoek gecreëerd waar grotere kinderen en ook volwassenen geknipt kunnen worden en er is een grote speelruimte achterin. Wendy heeft niet alleen stoelen in de vorm van een auto, maar zelfs een compleet interieur van een Twingo met een hoge stoel erbij waardoor kinderen het gevoel hebben de bestuurder van een échte auto te zijn. 

 

Kindersieraden

Philipa verkent de winkel terwijl Quirijn geknipt wordt en ondertussen Frozen kijkt. De speelhoek vindt ze minder interessant dan de kinderkleding die hier verkocht wordt en nog interessanter zijn de sieraden speciaal voor kinderen. Vandaag mag ze van mij zelf alles kiezen: ze gaat voor een roze parelachtige ketting met een poezenmedaillon én roze strikjes eraan. Ze is dolgelukkig. En haar gezichtje als ik haar de foto laat zien van haar eigen achterhoofd met daarop een indrukwekkende Elsa-vlecht is onbetaalbaar. 

 

 

 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0