The tall ship races Harlingen 2018

Boten in de hoofdrol

Joris en ik hebben elkaar leren kennen tijdens Sail en de eerste kus was midden op het IJ, dus water en boten zullen altijd een belangrijke rol in ons leven spelen denk ik. Ik weet dat ik hem niet blijer kan maken dan waar we ook ter wereld zijn boten te gaan kijken. We rijden terug uit Makkum waar we Quirijn naartoe hebben gebracht voor een logeerpartij bij opa en oma en ik bedenk dat het een leuk plan is om toch nog even langs Harlingen te rijden waar The tall ship races in volle gang zijn. Ik had natuurlijk niet anders verwacht dan een volmondig ja op mijn voorstel en van de achterbank klinkt het: "Papa, nieuwe boot kopen. Een roze!"

 

Zielsgelukkig aan boord

Roze boten zien we weinig en ik weet ook wel dat het geen boten zijn maar schepen, de tall ships die we in haven van Harlingen vanaf de ring al kunnen zien liggen. We rijden op aanraden van een neef van Joris naar een woonwijk vlakbij de haven. Het is rond 17:00 uur, dus er gaan ook al aardig wat mensen naar huis, dus parkeren is geen probleem. Het is een klein stukje lopen naar de haven maar we hebben gelukkig Philipa's loopfietsje meegenomen. Harlingen is altijd al prachtig en het is dus ook de perfecte achtergrond voor de indrukwekkende tall ships waarvan we het merendeel kennen van Sail Amsterdam. We wandelen langs de schepen en kunnen aan boord van de Russische Mir een kijkje nemen. Een zielsgelukkig Joris als ie over het dek loopt en een stuiterende Philipa die haar ogen uit kijkt aan boord van het schip. 

 

IJsje in de hangmat

Aan de kade veel live muziek, foodtrucks, en terrasjes. Het is fijn hier. Philipa ziet het grote reuzenrad (dat ze hardnekkig draaimolen blijft noemen) en hoopt vurig dat ze erin mag. Ik vermoed dat het een ritje voor twee wordt aangezien Joris last heeft van hoogtevrees, maar de schepen maken hem kennelijk dapper en we kopen drie kaartjes. Het uitzicht is natuurlijk fenomenaal: het stadje Harlingen aan de ene kant en de haven met de tall ships aan de andere kant. Verderop is langs de kade een klein strandje gemaakt met een terras, opblaaszwembadjes en hangmatten. Het ultieme zomergevoel van dit mooie evenement krijg ik toch wel als ik Philipa zittend in een hangmat van haar ijsje zie genieten. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0