· 

Superjuffie

Goeie verhalen

Herfstvakantie en het is ook eindelijk echt herfstweer dus als we een mama-zoon-dagje hebben in die vakantie, gaan we samen naar de bioscoop (of zoals Quirijn hardnekkig blijft zeggen: dia-scoop) in de onze oude buurt: de Filmhallen. Ik heb van een vriendin met zesjarige dochter goeie verhalen gehoord over Superjuffie en die titel spreekt Quirijn ook bijzonder aan, dus de ietwat zure krantenrecensies negeer ik dan maar even. 

 

Het verhaal

Juf Josje is nieuw op school en krijgt door toeval magische krachten als ze een beeldje omgooit. Ze kan haar gave om dieren te redden niet verbergen voor een paar leerlingen van groep zes aan wie ze lesgeeft. Wat een heerlijke feelgoodmovie! Ik kende de hoofdrolspeelster Dieuwertje Dir tot deze film niet, maar ik vind haar geknipt voor de rol van de ontwapenende en onhandige juf. Als ik vijf was (of ouder) dan zou ik haar ook wel als juf willen! Een juf die een krijtje opeet en dan als een groene tornado door de school en de lucht vliegt om dieren in nood te redden. 

 

Lekker knullig

Het is allemaal niet te opgeblazen en niet te groots in deze vrolijke actiefilm. De donkerrode bus die juf Josje naar haar nieuwe school brengt, rijdt sinds de jaren tachtig al niet meer. Haar superheldenpak  is een beetje knullig, alsof het uit de verkleedkist komt. Maar dat alles maakt de film juist lief en warm. En het is fijn om Harry Piekema (ja, die uit de Albert Heijn-reclames!) als strenge schooldirecteur te zien en Carly Wijs als boef. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Suzanne (zaterdag, 27 oktober 2018 21:18)

    Wat een leuke tip weer en zo uitnodigend geschreven!