· 

Restaurant Leuk Amsterdam

Zoethoudertjes

Eén van de dingen die je zou kunnen gaan missen zodra je kinderen krijgt, is samen lekker rustig uit eten. De eerste maanden nadat Quirijn geboren was, namen we hem regelmatig mee. Sliep hij heerlijk in de kinderwagen naast ons tafeltje. Later volgde de fase van zoethouden met kleine speeltjes in de kinderstoel aan tafel en tegenwoordig volgt na korte tekensessies toch meestal de onvermijdelijke spelletje-op-de-telefoon-fase. 

 

Geheim wapen

Bij Leuk snappen ze heel goed hoe fijn het is om af en toe te kunnen tafelen zoals in het pre-kinderen-tijdperk. Zo'n tent waar je binnenloopt en denkt: is dit écht en waarom hebben we dit niet eerder ontdekt? Op het eerste gezicht lijkt Leuk een normaal grote mensen-restaurant, maar ze hebben een groot geheim wapen: een speelruimte van maar liefst honderdvijftig vierkante meter! Waar de gemiddelde koffietent voor vierjarigen qua speelgoed meestal net niet meer genoeg entertainment kan bieden, kunnen kinderen tot twaalf en waarschijnlijk nog wel ouder zich hier prima vermaken. 

 

Partynanny

Naast een winkeltje en keukentje kunnen kinderen zich aan een knutseltafel uitleven. Voor de grotere kinderen zijn er allerlei spelcomputers, een televisieruimte, een tafelvoetbaltafel en een airhockeytafel. En dan is er een nog grotere troef: er is toezicht van een oppas of zoals ze zichzelf heel mooi omschrijft: een partynanny. Bij Leuk kun je ook allerlei verschillende kinderfeestjes vieren zoals een pizzaworkshop of een goochelworkshop. Die worden ook begeleid door de oppas maar ondertussen is ze er ook voor de andere kinderen die komen spelen. 

 

Spelen en eten

Terwijl wij een wijntje drinken en zo waar een gesprek kunnen voeren, vergeten we bijna dat de kinderen dit keer wel degelijk mee zijn. Als we de kaart zien, verheugen we ons erover dat we niet in een restaurant zitten waar ze zich volledig richten op kinderen. Zeg maar: geen pannenkoekenrestaurantniveau. We bestellen risotto en confit de canard maar ook de kinderen kunnen eten waar ze van houden: pasta en pizza. Dit keer nemen we geen voorgerecht, maar normaal gesproken worden de voorgerechten voor de volwassen tegelijkertijd geserveerd met de hoofdgerechten voor de kinderen, zodat die daarna weer lekker verder kunnen spelen terwijl de volwassen rustig verder kunnen eten. 

 

In de prijzen gevallen

We genieten zo van dit spontane cadeautje dat we besluiten het ervan te nemen en ook gewoon voor een nagerecht te gaan. De kinderen hebben de ijsjes in de speelruimte natuurlijk allang gespot. Ze krijgen een muntje die ze bij de oppas kunnen inruilen voor een ijsje naar keuze. Daarna verwachten we drama, groot drama. Want als wij al moeite hebben om dit paradijsje te verlaten, hoe gaan we dan ooit de kindjes overtuigen dat het toch echt tijd is om te gaan? Ook daar hebben ze bij Leuk over nagedacht. De oppas vertelt ze dat wanneer ze hun jas en schoenen aandoen, ze dan een verrassing krijgen. Ik heb ze nog nooit zo hard zien hollen naar de garderobe. Ze krijgen nog een muntje. Dit muntje is bestemd voor een verrassing. Waar ze bij de supermarkt altijd nee op het rekest krijgen van mij als ze vragen of ze een verrassing mogen trekken, hebben ze hier eindelijk prijs! En wij voelen ons minstens zo in de prijzen gevallen als zij, als we volkomen relaxed over dit fijne uitje naar buiten lopen. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    suus (donderdag, 17 januari 2019 15:48)

    Klinkt geweldig! Wat een fijn spontaan cadeau