· 

Apenkooi

Slingeren en balanceren

Druilerige zaterdagen, daar zijn er de laatste tijd best veel van. We maken er altijd wel wat van met tripjes naar de markt, maar nu komt de moeder van een schoolvriendinnetje van Quirijn met een briljant voorstel dat voor de kindjes interessanter is: apenkooi. "Mama, wat is dat dan?" vraagt Quirijn als hij me de term al een paar keer heeft horen gebruiken. Joris doet een poging om het uit te leggen door het te vergelijken met de slingerende en spelende apen in Artis, maar het kwartje valt pas echt als we de gymzaal van de Fiep Westendorpschool binnenlopen. Jassen, schoenen en sokken worden zo snel mogelijk uit gewurmd om de boel te verkennen. Slingeren aan de touwen, balanceren op een evenwichtsbalk, springen van hoepels naar matten om niet in de lava te vallen, het wandrek inklimmen om naar beneden te glijden: een dik half uur vliegen ze de zaal door. 

 

Energie

Dan lijken ze allemaal nogal in te storten. Eén van de begeleiders bedenkt een leuk tikkertjesspelletje en dan lijkt de energie zomaar weer terug. De muziek is helemaal dansbaar: anderhalf uur lang de hits van Kinderen voor Kinderen. Vlak voordat de anderhalf uur speeltijd erop zitten, komen er toch nog allemaal kinderen binnen. Met cadeautjes. Ik hoor dat het ook mogelijk is om je kinderfeestje te vieren. Dan heb je de zaal een paar uur tot je beschikking. Klinkt perfect voor een feestje met een stel losgeslagen kinderen met teveel energie. Best een goed alternatief voor de Oud-Hollandse spelletjesmiddag die voor Quirijn's vijfde verjaardag vorig jaar hadden georganiseerd. 

 

Nog meer te ontdekken

Dit keer gingen we apenkooien bij een school om de hoek, maar er is nog meer te ontdekken blijkbaar. Op zaterdag kun je apenkooien op deze school in West en ook nog op een andere school in Zeeburg.  Op zondag is er ook nog mogelijkheid bij een school in Zuid en op IJburg. Dit ga ik zeker onthouden voor druilerige weekenddagen waarop de verveling toe zou kunnen slaan. 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Suus (zondag, 03 februari 2019 22:31)

    Klinkt heerlijk! Lekker alle energie eruit apekooien