· 

Festival der zoete verleidingen

Tof serviesgoed

Of ik zin heb om mee te gaan naar een festival met 'zoet` en 'verleidingen` in de naam. Net nu ik lekker op dreef ben met goede voornemens die alles te maken hebben met koolhydraatarme, suikerarme en vetarme recepten. Maar er schijnen ook heel veel andere leuke dingen te zien, te doen en te koop zijn. De uitnodiging komt van de vriendin die het frisse logo voor deze blog heeft ontworpen. Ze maakt niet alleen mooie logo's maar staat dit weekend dus op een festival in Almere met onder andere haar toffe serviesgoed

 

Bakhelden

Samen met Quirijn reis ik af naar stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Dit is de eerste editie van het festival in het voorjaar. Normaal gesproken wordt het altijd in de zomer in het Drentse Sleen georganiseerd. Het is frist vandaag voor de tijd van het jaar maar gelukkig wel lekker zonnig. Op een verrassend mooie plek is een ruim opgezet festival opgezet met een overzichtelijk aantal tenten en kramen. Natuurlijk zijn er zat zoete verleidingen, maar ook als je die even links laat liggen kun je er een heel fijn middagje beleven. Doorlopend zijn er bakdemonstraties van bijvoorbeeld Rutger Bakker en Maroeska Metz, bekend van Heel Holland Bakt maar ook andere bakhelden. Er zijn kramen met bakspulletjes, homemade producten zoals brood, wijn, fudge, sambal, maar ook kookboeken. 

 

Actief aan de slag

Bij een hoop kraampjes kun je zelf ook in actie komen. Daarover is vooral Quirijn laaiend enthousiast. Na een rondje in de zweefmolen gaat hij uiterst geconcentreerd aan de slag om van een terracotta potje een bak snoep en een half bolletje piepschuim een snoepbloemstuk te maken. Minstens zo gefocust stort hij zich op het zelf maken van zeep en natuurlijk moet er op een festival als dit ook een cupcake versierd worden. Na al die activiteiten ontdekken we dat er buiten het festivalterrein ook nog van alles te ontdekken is van een klimpark, tot een natuurspeeltuin, een doolhof, een dierenpark en dan ligt Stichting Aap ook nog eens om de hoek. Ik voel dat we hier nog wel eens naar terug zullen keren, maar nu voor nu vertrekken we met een tas vol zelfgemaakte dingetjes en natuurlijk een mooi presenteerblaadje voor de gezonde baksels die ik thuis weer ga maken. 

 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Reactie schrijven

Commentaren: 0