· 

Kikker en het Avontuur

Verslonden

Hier in huis vallen de boeken van Max Velthuijs uit elkaar omdat we ze hebben verslonden. De kinderen kunnen ze inmiddels dromen en hebben bij een aantal verhalen bijbehorende choreografieën bedacht. Hoe geweldig is het dan om in het theater Kikker en zijn vrienden tot leven te zien komen? Kikker die écht rondzwemt in het water en Varken die voor je neus een ladder beklimt en appels uit de bomen plukt om een appeltaart voor Eend te gaan bakken. 

 

De wijde wereld in

Het was voor mij de eerste keer dat ik een voorstelling zag waarin de personages gespeeld worden door acteurs met grote handpoppen. Ik was verrast dat ik dat af en toe echt vergat. Kikker en zijn vrienden willen avonturen beleven en natuurlijk is dat precies wat er gebeurd. Je wordt meegesleept in die avonturen door het knappe spel van de acteurs of je nou 4 jaar bent of 42. Dat weet ik uit eigen ervaring en dat zag toen ik tijdens de voorstelling naast me keek naar de vierjarige die intens meevoelde met de heimwee van Kikker en de angsten van Eend die liever thuisbleef dan de wijde wereld in te trekken. Genieten was het ook van en de mooie musicalmuziek van Fons Merkies en de inventieve decors. Wij hadden het geluk dat we bij de première na de voorstelling met Kikker en alle vrienden op het podium mochten, maar tijdens de hele toer is het leuke extraatje van deze voorstelling dat je op de foto mag met Kikker. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0